top of page

Massage

In de loop der jaren heb ik opleidingen gevolgd op vele massage gebieden, waaronder sportmassage, rugproblemen en -herstel, stoelmassage, manuele lymfedrainage, bindweefselmassage, onderarm massage en actie-taping. Al deze technieken zet ik naar behoefte in tijdens een behandeling. Bij medische indicatie wordt u altijd eerst doorverwezen naar een huisarts of (fysio)therapeut. Wel is er de mogelijkheid om in samenspraak met uw behandelend specialist een massageplan op te stellen. Ook kunnen mensen via doorverwijzing van een fysiotherapeut of andere medische specialist terecht voor nabehandeling of onderhoud van de gevoelige gebieden. De hieronder genoemde massagevormen die Praktijk Agnes Saft aanbiedt komen niet in aanmerking voor vergoeding door een zorgverzekeraar.

DSC_0911.jpg

Sportmassage & ontspanningsmassage

Bij sportmassage worden de spieren gekneed voor een betere doorbloeding en afvoer van afvalstoffen. Een sportmassage kan zowel vooraf aan een sportinspanning (tonusverhogend) als na een sportinspanning (tonusverlagend/ontspannend) gegeven worden.

 

Bij een ontspanningsmassage worden ook de sportmassage-handgrepen gebruikt, alleen nu in een rustiger tempo. Er wordt niet specifiek op één probleemgebied gewerkt (bijvoorbeeld schouder of kuit), maar op een heel lichaamsonderdeel zoals rug/nek of beide benen. Bij een ontspanningsmassage in mijn praktijk wordt meestal een combinatie gemaakt van ontspanning en behandelen van overbelaste spieren. Vaak heeft een cliënt de eerste behandeling(en) nog echte 'pijnplekken', die bij regelmatige massages verdwijnen en dan is een massage alleen nog maar puur ontspannen.

Bolle buiken massage (zwangerschapsmassage)

Een heerlijke ontspannende massage voor zwangere vrouwen. Even tijd voor jezelf en je  baby. Met behulp van speciale kussens lig je in een comfortabele zijligging en word je hele lichaam gemasseerd. Hierbij maak ik gebruik van pulsing-technieken (schudden/wiegen), stretching en olie-massage. Een gehele massage duurt 50-60 minuten, er is ook een deelmassage mogelijk van bijvoorbeeld alleen rug of benen. Behandeling aan huis is mogelijk. Deze vorm van massage is ook heerlijk na de bevalling als het nog te gevoelig is om op de buik te liggen.

Als een zwangere lichamelijke klachten heeft kan Bowen- of Emmett therapie eventueel ondersteuning bieden gedurende de zwangerschap. De Bowentherapie wordt als alternatieve geneeswijze/ natuurgeneeskundig consult door verschillende zorgverzekeraars deels vergoed. 

dcm-h.jpg
DSC_0869.jpg

Lypossagetherapie

Lypossage is een alternatief voor de chirurgische ingreep liposuctie. Door lypossage wordt je figuur gecorrigeerd, je huid wordt strakker en soepeler.  Lypossage is ook: zelf willen meewerken aan je figuurcorrectie. Lypossage is geen therapie om gewicht te verliezen, wel omvang. Lypossage is voor zowel vrouwen als mannen geschikt. Ook kan het goed dienen als voorbereiding op een operatie omdat de huid en het onderliggend fasciaweefsel soepeler en beter doorbloed wordt, wat herstel kan bevorderen. Na een zwangerschap kan Lypossage bijdragen aan het herstel van de huidspanning. 

De lypossagetechniek is ontwikkeld door de Amerikaanse massagetherapeut Charles Wiltsie. De gebruikte technieken zijn een combinatie van bindweefselmassage en manuele lymfedrainage en zijn effectief maar soms ‘heftig’. 


Lypossage wordt in kuurverband gegeven, daarna naar behoefte. Een lypossagekuur bestaat uit 10 sessies van 25 minuten (2 keer per week). Na 10 keer voelt de cliënt zich vaak letterlijk én figuurlijk beter in haar of zijn vel zitten. In de praktijk is gebleken dat voortzetting van de kuur tot 15 behandelingen (1 keer per week) een nog positiever resultaat geeft. Per cliënt is er een verschil van te behalen resultaten van 1 tot 5 cm per meetplek. Losse behandelingen zijn alleen mogelijk als onderhoud na een kuurbehandeling. De behandelde zones tijdens een kuur zijn buik, billen en bovenbenen (voor- en achterzijde). 

Bedrijfsmassage

Stoelmassage is een vaak geziene massagevorm bij bedrijven, instellingen en beurzen. Deze vorm van massage is een prachtige manier om in korte tijd mensen tot rust te laten komen en van nieuwe energie te voorzien om het (gestresste) leven weer op te kunnen pakken.  Een modernere vorm van bedrijfsmassage is massage bij mij in de praktijkruimte. Hier is meer tijd per persoon mogelijk en kan er direct op de huid gewerkt worden. Praktijk Agnes Saft biedt geen stoelmassage op locatie meer aan, maar alleen bedrijfsmassage in de praktijkruimte. 

 

De massages zijn bedoeld om even een pas op de plaats te maken en het zenuwstelsel een signaal te geven het herstelproces van het lichaam te stimuleren. De werknemer voelt zich prettig en zal, bij regelmatige herhaling van de massage, in staat zijn zich beter op de werkplek te ontspannen en te concentreren. Ook wordt men zich bewuster van zijn of haar eigen lichaam en (werk)houding. Bedrijfsmassage kan zo een positieve bijdrage leveren aan het algemeen welbevinden van de werknemer en aan preventie van werk gerelateerde klachten.

 

Bedrijfsmassages kunnen fiscaal aftrekbaar zijn, vraag uw financieel adviseur hiernaar. Denk ook eens aan een kadobon voor uw werknemers.

DSC_0026.jpg
Sportmassage
Bolle buik
Lypo
Stoel
bottom of page