top of page
20220429-StudioFramed-006.jpg

Mogelijkheden

Help uw hond ontspannen, pijn en ongemak te verlichten of beweging te vergroten.

Door sport, spel, eenzijdige belasting, operatie, blessure of ouderdom kan uw hond soms een steuntje in de rug gebruiken. Praktijk Agnes Saft zet Emmett Techniek, massage, fasciarelease en/of functional taping in om uw hond zo goed mogelijk te ondersteunen. Behandeling is op afspraak en bij de eigenaar thuis.

Informatie

Emmett4Dogs

Massage

Functional taping 

 

Introductie Emmett4Dogs

PHOTO-2021-10-15-15-30-08.jpg

Emmett Techniek 

De Emmett techniek is een spierontspannings therapie voor het verminderen van pijn en ongemak, het verminderen van beperkingen en het verhogen van de prestaties. Het is een hele zachte manier van werken via lichte vingerdruk op specifieke punten.

Symptomen die verlicht kunnen worden door behandeling bij honden zijn onder andere:

  • Verwondingen/blessures door sport of ongelukken

  • Ontspanning

  • Balans problemen

  • Spanning in de rug

  • Ondersteuning bij nervositeit of angst

  • Stijf in de benen

  • Verandering van gedrag

  • Ter voorbereiding op en herstel na een operatie

Massage

Aanraking en massage is een van de primaire levensbehoeften van ieder mens en iedere hond. Aanraking en massage geven niet alleen een lichamelijke prikkel, maar kunnen ook op het gebied van emoties en mentale gesteldheid processen in beweging zetten.

Bewuste aanraking en massage hebben een diepe doorwerking op alle systemen en weefsels in een hondenlichaam. Massage voor uw hond kan verschillen van bewust aanraken tot (opbouwend)  masseren van spieren. Met kynomassage leer ik uw hond op zijn of haar eigen tempo ontspannen.

Met massage kunnen wij de spierdoorbloeding en spiertonus verbeteren. Door een langdurige of verkeerde belasting door bijvoorbeeld sporten, veel enthousiast stokken gooien, ballen vangen, frisbeeën en ravotten kunnen er spierknopen ontstaan. Met massage en aanraking zorg je voor een betere doorbloeding. Er ontstaat een verbeterde huidcirculatie, verbeterde groei en betere uitscheiding van talgklieren  en een betere warmteregulatie. Het onderhuidse bindweefsel wordt op een zachte manier in beweging gezet wat een positief effect heeft op een verbeterde doorbloeding, een stimulatie van afvoer van lymfe en ondersteuning van het immuunsysteem. Een beter immuunsysteem kan zich beter 'weren' tegen ontstekingsprocessen. Voor een oudere hond is massage ook een goed middel om gewrichten soepel te houden doordat je de omliggende spieren, pezen en banden masseert.

Door het voelen van het lichaam door massage kan de hond meer ´uit zijn hoofd´ komen. Honden die meer bewust worden van hun lichaam, kunnen vaak beter bij zichzelf blijven in voor de hond moeilijke of drukke situaties, waardoor een hond minder snel zal reageren op prikkels vanuit de omgeving. Dit draagt ook bij aan een betere emotionele balans. En eventuele negatieve ervaringen met aanrakingen kunnen met massage voorzichtig worden omgebouwd naar een positieve associatie. Dit zorgt ook weer voor een positievere emotionele balans.

Honden/Kynomassage wordt gecombineerd met de Emmett Techniek voor honden en eventueel met taping.

20220429-StudioFramed-001.jpg
20220429-StudioFramed-018.jpg

Functional taping 

Medical- en functional taping is een tapetechniek met elastische tape die de spierfunctie ondersteunt zonder de beweging te beperken. Bij deze techniek wordt de huid als het ware iets opgetild waardoor er ruimte onder de huid ontstaat met als gevolg drukvermindering, stimulatie van bloed- en lymfecirculatie en ruimte en ontspanning van fascia. Deze tapetechniek kan gebruikt worden om een bepaalde spier te ondersteunen, bepaalde myofasciale ketens te ondersteunen of om lymfe af te voeren.

Na een behandeling met massage en/of Emmett Therapie kan er soms gekozen worden voor een tape ter ondersteuning.

bottom of page